2014/2015-ös tanév

 

 

2015. június 20. szombat 900 óra: Ballagási és tanévzáró ünnepély

Képek

 

2015. június : Harmadikosok versenyeredményei   Tovább>>>

 

2015. június 12. péntek 1900 óra Kerti party

 

2015. június 5.: A városi Családi Napon a Madárijesztő építő versenyen 1. helyezést, a foci-bajnokságon 3. helyezést ért el iskolánk csapata.

 

2015. június 2.: Alsó tagozat kirándulása

Képek

 

2015. május 29.: Családi majális
Képek

 

2015. május 28-án,16:30-kor: Színjátszó előadás
Fellépnek: A Csicseri és a Csillagfény Társulat

Képek

 

2015. május 20.: "Szent György Ifjú Lovagjainak Találkozója” városkörzeti történelmi, művelődéstörténeti, honismereti vetélkedő
Képek

 

2015. május 9.: Gyermekbúcsú Máriapócson
Tanulóink írták>>>

Képek

 

2015. május: Anyák napi ünnepségek

Képek

 

2015. április 23.„Ember és Föld összetartozunk” megyei természet-környezetvédelmi földrajz verseny
Idén 18. alkalommal rendezte meg iskolánk a Föld Napjához kapcsolódó megyei környezet-természetvédelmi, földrajzi csapatversenyt. Tovább>>>

Képek

 

2015. március 27.: Soma Gála
Iskolánkból a Soma Gálán Szabó Szilárd 2. b osztályos tanuló Szabó Lőrinc: Lóci verset ír c. versét szavalta, a 2. osztályosok a Mary Poppins musicel egy részletét mutatták be.
Felkészítő nevelők: Bravics Endréné, Ragányné Vágner Brigitta és Pappné Tóth Viola
Az alábbi hivatkozásokra kattintva megtekinthető a felvétel:

https://youtu.be/-XST4Rt-oFA

https://youtu.be/rFNnzib_HD8

 

2015. március 26.: Rendhagyó szülői beszélgetés "Az én húsvétom" címmel
Az én húsvétom” címmel rendhagyó szülői beszélgetésre hívta az óvodás és alsó tagozatos gyermekek szüleit Grunda János atya, intézményünk lelki igazgatója. Tovább>>>

 

2015. március: Témahét a Víz Világnapja alkalmából
Ökoiskola lévén nagyon nagy gondot fordítunk a környezetünk tisztaságára és védelmére. Március végén egy teljes hetet töltöttünk a Föld jegyében. Tovább>>>

 

2015. március 19.: Országos Szépíró Verseny megyei döntője
Iskolánkat két 8. osztályos tanuló, Görög Vivien és Sivák Éva képviselte. Sivák Éva I. helyezést ért el, így nemcsak iskolánkat, hanem megyénket is képviseli az országos döntőben. Tovább>>>

 

2015. március: Versenyeredmények
 Iskolánkban, március 2-án megrendezett házi versmondó verseny továbbjutói, két versenyen is részt vehettek. Tovább>>>

 

2015. március 14-én és március 21-én: Iskolanyitogató foglalkozások

 

2015. március 2.: Házi versmondó verseny

Hagyományteremtési céllal március 2-án tartotta iskolánk a házi versmondó versenyét az alsó tagozatos évfolyamokon. Tovább>>>

 

2015. február 13.: Alsós farsang

A Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában 2015. február 13-án, pénteken került megrendezésre az iskola alsó tagozatának farsangi mulatsága. A gyerekek és pedagógusaik több héten át készültek vidám táncokkal és jelenetekkel a mozgalmas délutánra, amellyel megörvendeztették az intézményünkbe látogató szülőket, rokonokat, barátokat. A nagy sikert arató előadások után a diákok felöltöztek jelmezeikbe, melyeket meghívott zsűritagjaink díjaztak. 
A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszakot öleli át. A farsangi mulatság után iskolánkban is kezdetét vette a negyven napos böjt, amely során Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére készülünk a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás révén. A nagyböjt előtti időszakot azonban szépen és jó hangulatban zártuk. Reméljük, beszámolónk és fényképeink tanúsággal szolgálnak erre.

Képek

 

2015. február 6.: Felsős farsang

Képek

 

2015. február 3-4.: Nyílt nap az alsó tagozatban

Iskolánk pedagógusainak nagyon fontos, hogy a leendő elsősei számára örömteli legyen az iskolába lépés. Ennek szellemében 2015. február 03-án és 04-én a leendő elsős tanító nénik és kollégáik bemutatkozó órákat tartottak a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek.  Tovább>>>

Képek

 

2015. január 28.: Színházlátogatás Debrecenben

Tovább>>>

 

2015. január 6.: Vízkereszt ünnepe - Iskolaszentelés

A téli szünet utáni második tanítási napon ünnepeltük Vízkereszt ünnepét, amikor Jézus Krisztus megkeresztelkedésére emlékeztünk. A jeles alkalom tiszteletére a görögkatolikus templomban kezdtük a napot, ahol Szent Liturgián vettünk részt, majd vízszentelésnek is tanúi lehettünk. Az iskolába visszatérve Grunda János atya és Revák István atya megszentelték a tantermeket.

Képek

 

2014. december 19.: Karácsonyi ünnepség

A téli szünet előtti utolsó napon Jézus Krisztus születésének ünneplésére készültünk az iskolában. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok lelki gyakorlatokon vettek részt görögkatolikus atyák vezetésével, majd tanulóink meghitt műsorral is kedveskedtek társaiknak, tanáraiknak, az iskola minden dolgozójának és az Idősek Otthonában élőknek. Tovább>>>

Képek

 

2014. december: "Karácsony a családomban" címmel beszélgetés Grunda János atyával
Tovább>>>

 

2014. december: Megnyitja kapuit a Szent György Görögkatolikus Bölcsőde

 

2014. december 6.: Szent Miklós ünnepe

December 5-én reggel, Szent Miklós ünnepén a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola óvodásai és tanulói ismét megtöltötték a város görögkatolikus templomát.
Az ünnepi Szent Liturgia az alsó tagozatos diákok szívmelengető Mikulás műsorával kezdődött, majd Grunda János atya az ajándékozás öröméről beszélt a gyerekeknek.
A Szent Liturgiát követően az iskolába is megérkezett a Mikulás, s megörvendeztette a gyerekeket a csomagjába rejtett ajándékokkal, amit a gyerekek tánccal, dalokkal és versekkel viszonoztak. Tovább>>>

Képek

 

2014. december 3.: Mézeskalács készítés

Igyekszünk mindig saját készítésű, hasznos díszekkel dekorálni iskolánkat, így a karácsonyfánkra is magunk készítette mézeskalács díszek kerülnek. A gyerekek minden évben nagy örömmel várják az izgalmas délutánt, amikor birtokukba veszik az ebédlőt és a konyhát, és kezdetét veszi a nyújtás, sütés és díszítés. 

Képek

 
2014. november 26.: Színházlátogatás Debrecenben
Művelődtünk és játszottunk Debrecenben…Tovább>>>

 

2014.november 14.péntek: Batyus bál

Képek

 

2014. november 13.: Tökfaragás

Hagyományainknak megfelelően idén is rendeztünk tökfaragást. Minden évben rászánunk erre egy délutánt, amikor a gyerekek nagy kedvvel rémisztő vagy épp mókás arcot faragnak a hozott terméseknek. Az elkészült műveket több napon keresztül megtekinthetik a gyerekek az iskolában, utána pedig a böjti időszak előtti Batyus bálunk dekorációját bővítjük velük.

Képek

 

2014.október 11.Kirándulás Máriapócsra és Nyírbátorba
Iskolánkban igyekszünk minél több közös iskolai-családi programot szervezni, amelyek során testileg kellemesen elfáradunk, lelkileg pedig maximálisan feltöltődünk. Októberben Máriapócsra és Nyírbátorba látogattunk. Megtekintettük a nevezetes templomokat, panoptikumot, fatemplomot és a Krucsay oltárt is.

Képek

 

2014.október 1.: Az Idősek Világnapja

Október elseje az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola, Ökoiskola alsó tagozatos tanulói, pedagógusai műsorral köszöntötték a kisvárdai Szent László úti Idősek Otthonában azokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.
A tanulók felkészítésében segítettek Félegyháziné Bíró Judit és Pappné Tóth Viola tanítók. Hangszeren játszottak Papp Eszter és Monostory Huba. Az ünnepi köszöntőt Bakó Andrásné tanárnő mondta.
A megemlékezés végén Revák István Atya bibliai idézettel kérte  a jó Isten áldását, jó egészséget, boldog életet kívánva érezzék az ünnepeltek környezetük figyelmét, családjuk szeretetét.

Képek

 

2014. szeptember 26. (péntek): Papírgyűjtés

 

Az iskolai papírgyűjtés törvényi módosítása lehetőséget teremt a környezettudatos szemléletformálásra, hiszen az iskolai papírgyűjtésnek pótolhatatlan jelentősége van. Iskolánkban már hagyomány, hogy az ÖKO csoport, és a DÖK szervezésében papírgyűjtést rendezünk. Az ősz papírgyűjtési akció sikeresen lezajlott. Az idén több mint 7069 kg papírt gyűjtöttetek a tanulók. A legtöbb papírt gyűjtő osztály jutalma (az erkölcsi sikeren felül) egy kulturális szabadnap!  
A győztesek az alsó tagozatos osztályok között a 2.b osztály, a felső tagozatosok között a 6. osztály. Mindenkinek gratulálunk!

Képek

 

2014. szeptember 25. (csütörtök) 1400 óra: Angyal-, apród-, lovagavató ünnepség 

Ezen a játékos szertartáson válnak igazi „szentgyörgyös” ovisokká, kisiskolásokká és felsősökké a gyermekeink. A legkisebbek, az óvodások az angyalkák, az elsősök apródok és az ötödik osztályosok lovagokká léptek elő. Az ünnepélyes fogadalomtétel mellett csatakiáltással és csatazászlóval készültek, illetve kis műsorral kedveskedtek a diáktársaknak, szüleiknek és az iskola valamennyi dolgozójának.
Az iskolán belül tradíció, hogy az apródokat a negyedik osztályosok, míg az ifjoncokat a nyolcadikosok lepik meg saját készítésű ajándékokkal. Idén az elsősök ötletes hó gömböket kaptak, az ötödikesek pedig kézzel festett, gyönyörű mécses tartókat. Az avatás után közös sportversenyen vettek részt a gyerekek pedagógusaikkal együtt. Az ajándékba kapott csokoládé mellett nagyobb érték az együtt töltött idő.

Képek

 

2014. szeptember 1. (hétfő) 730 óra: Tanévnyitó ünnepség a Görögkatolikus templomban

Idén rendhagyó módon templomunkban tartottuk a liturgiával egybekötött tanévnyitó ünnepséget, hiszen iskolánkban felújítási munkálatok zajlanak.
Egy sikeres pályázat elnyerése után kívül-belül megszépül és modernizálódik majd intézményünk. Jelenleg a fűtőtestek cseréje zajlik, amelyet a nyílászárók és lámpatestek is követnek. A teljes felújítás végére napkollektorokkal, napelemekkel, új kazánokkal és hőszigetelt épülettel lesz a Szent György energetikailag is kifogástalan és környezetbarát intézmény.
A templomban tartott Szent Liturgián Grunda János parókus atya, iskolánk lelki igazgatója, és Revák István káplán atya kérték Isten áldását tanulóinkra, a kedves szülőkre, pedagógusainkra és dolgozóinkra. A liturgia után Bartusné Havas Zsuzsanna igazgatónő is köszöntötte a megjelenteket, illetve iskolánk idei és tavalyi elsősei is üdvözölték az új tanévet versekkel, énekszóval, kedves jelenetekkel. Hagyomány nálunk, hogy a hetedik osztályosok „kistestvérükké” fogadják az elsősöket.
Az ajándékba kapott labda mellé segítőkész barátokkal, szinte valódi testvérekkel gazdagodtak a legkisebbek, akik segítik őket az iskolakezdés rögös, de izgalmas útján.

Képek

 

2014. augusztus 27-28. (szerda-csütörtök) 1500 - 1700-ig: Tankönyvosztás

Augusztus 27-én, szerdán: a 3-8. osztályos tankönyvek osztása
Augusztus 28-án, csütörtökön: az 1-2. osztályos tankönyvek osztása 

Helyszín: az iskola könyvtára

Az első és második évfolyam tankönyvcsomagja térítésmentes!

A 3-8. osztályos gyermekek szüleitől kérjük, hogy a  tankönyvosztásra feltétlenül hozzák magukkal  a befizetést igazoló csekkszelvényt vagy az ingyenes tankönyvre való jogosultsághoz szükséges igazolásokat.

Az ingyenes tankönyvellátásra jogosult családok csak a hatályos igazolások megléte esetén vehetik át a tankönyvcsomagokat:

  • 2014. október 1-én még érvényes, rendszeres gyermekvédelmi támogatásról szóló határozat,
  • nagycsaládosok MÁK határozata,
  • tartósan beteg igazolás.