Az iskoláról

 

2011. szeptember elsejétől iskolánk fenntartója a Hajdúdorogi Egyházmegye.

Iskolánk gyermekközpontú, családias hangulatú.

Kiemelt feladatunk olyan kiegyensúlyozott fiatalok nevelése, akik testileg-lelkileg egészségesek, képesek a tanulásra, elfogadják a társadalmi érintkezés normáit, megtanulják az elfogadott viselkedés szabályaihoz való alkalmazkodást, toleránsak, probléma-érzékenyek, családszeretők és - tisztelők, szeretik hazájukat, közvetlen környezetüket, iskolájukat.

 

Iskolánk olyan általánosan képző intézmény, mely kiemelt gondot fordít:

A 6-14 éves tanulók alapkészségeinek, különösen anyanyelvi- és idegennyelvi kommunikációs készségeinek fejlesztésére, a nemzeti tudat, az egészséges lokálpatriotizmus erősítésére.

A növendékek keresztény szellemű formálására, hogy mindjobban és érettebben éljék meg személyes hitüket, kialakítva magukban a keresztény élet melletti állásfoglalást.

Számítástechnikai és informatikai képzésük megalapozására.

Környezetvédelmi szemléletük és felelősségérzetük kialakítására.

Az egészséges életvezetés elméleti és gyakorlati szabályainak elmélyítésére, a testi nevelésre, sportra, testkultúra fejlesztésére.

A magas szintű tehetséggondozásra.

A szociális hátrányok kompenzálására, felzárkóztatásra.

 

Tárgyi feltételek:

Iskolánk a város frekventált helyén, mégis a nagy forgalomtól elzárt területen álló épületegyüttes.

Az iskola folyosói, termei, foglalkoztató szobái a tanulók életkori sajátosságaihoz igazodnak.

A folyosókon fából készült pihenőpadok állnak tanulóink és a gyermekeikre váró szülők rendelkezésére.

Az egészséges testedzést biztosítja a főépület tornaterme. A másik, kisebb méretű tornaszoba kiscsoportos foglalkozások lebonyolítására alkalmas.

Az iskola szabadtéri létesítményei: füves futballpálya (mérete: előírásnak megfelelő), bitumenes és salakos kézilabda pálya, kosárlabda pálya, futópálya, távolugró gödör, un. kondi-domb biztosítja gyermekeinknek az egészséges életmódot, a sportolás lehetőségeit.

Szabadtéri létesítményeink: EU szabványnak megfelelő játszótér, a KRESZ- pálya, a ping-pong asztalok, a homokozó, szalonnasütésre, bográcsozásra kialakított hely, virágos, fás parkok, környezetbarát, harmonikus életteret biztosítanak az itt tanulóknak és dolgozóknak.